Модифициращ се Пиклер триъгълник

Триъгълник на Пиклер е структура за катерене за деца. Името идва от създателя му д-р Еми Пиклер, унгарски педиатър.

Модифициращ се Пиклер триъгълник

Д-р Пиклер разработи подход за отглеждане на деца, основан на любезни и уважителни отношения между възрастен и бебе, чрез нежни моменти на грижа, естествено динамично двигателно развитие, свободно движение и непрекъсната игра. Д-р Пиклер вярва в присъщата на детето способност да ръководи собственото си двигателно развитие.

Тук влиза в игра триъгълникът на Пиклер. Триъгълникът на Пиклер е структура за катерене, която децата се научават да се ориентират със собствено темпо. Триъгълникът на Пиклер позволява на децата да изследват тялото си, да научат собствените си граници и да отговорят на техните нужди за катерене. Освен това помага за развитието на груби двигателни умения, физическа сила и пъргавина, насърчава свободното движение и свободната игра.

Защо да купуваме Pikler?​

Бебетата и малките деца имат навика да се катерят по всичко, независимо от неговата безопасност или стабилност. Въвеждането на рамка за катерене в ранна възраст, противно на общоприетото схващане, няма да насърчи вашето дете да „стане катерач“, но ще позволи на малките ви да имат безопасно пространство да развият и практикуват грубите си двигателни умения. Това не е само за катерене, а е проектирано да поддържа баланс, креативност, координация и сила на сцепление. 

Триъгълник на Пиклер Монтесори ли е?

Въпреки че триъгълникът на Пиклер често се среща във вдъхновени от Монтесори класни стаи и домове, триъгълникът на Пиклер сам по себе си не е Монтесори.

Триъгълникът Pikler обаче се вписва перфектно към философията на Монтесори за естественото грубо двигателно развитие. Част от естественото грубо двигателно развитие означава да позволявате на децата да развиват своите двигателни умения със собствено темпо.

От коя възраст е подходящ?

Може да се въведе на 6-месечна възраст и обикновено може да се очаква да се използва до 5-годишна възраст. Както виждате от снимките, нашия Модифициращ се Пиклер триъгълник може да се използва дори и от 10 годишни.  

Около 6-месечна възраст бебетата могат да използват стълбовете на триъгълника Pikler, за да се изтеглят и изправят. Докато те се развиват, децата започват да изследват структурата, като се изкачват частично нагоре, после обратно надолу (около 1-2 годишна възраст). По-големите деца (около 3-5 години) обикновено „овладяват“ триъгълника на Пиклер и са в състояние да се изкачат чак до върха и да се изкачват над и надолу от другата страна.

Въпреки че триъгълникът на Пиклер е оптимален за деца от 6 месеца до 5 години, той все още може да бъде полезен за тези извън тази възрастова група. Например, новородените могат да лежат под триъгълника на Пиклер с играчки, висящи от щангите, подобно на фитнес за игра. По-големите деца вероятно ще намерят творчески приложения за триъгълника на Пиклер, като къщичка, куклени спектакли или друга игра с отворен тип.

Децата ще започнат да използват въображението си и ще използват своя Pikler по начини, които дори не сте обмисляли. Това е простата красота на играчките за груби двигателни с отворен край. Няма определен начин да ги използвате и затова опциите за игра са ограничени само от въображението на отделното дете.

Модифициращ се Пиклер триъгълник
Модифициращ се Пиклер триъгълник
Модифициращ се Пиклер триъгълник

Безопасен ли е Модифициращият се Пиклер триъгълник?

Триъгълникът Pikler е проектиран да насърчава независимата игра. Това е съвсем различна концепция за играта без надзор и не препоръчваме детето ви да използва рамката за катерене без надзор. Независимата безопасна игра означава да оставите вашите малки да изследват и да открият своето собствено пространство, в своето време и по свой начин. Играта с деца без надзор представлява опасност, независимо от дейността или играчката. С надзора за възрастни Модифициращият се Пиклер триъгълник предлага огромни ползи за дете на всяка възраст. 

По какво се различават триъгълниците на TUTU TOYS от другите марки?

В структурно отношение има някои съществени разлики между всички видове дървени рамки за катерене, а основните разлики са в размерите на рамката, които от своя страна гарантират, че продуктът е безопасен за предназначената му употреба. 

Каква тежест може да носи във всеки един момент и по-важното каква тежест може да носи за продължителен период от време?

Рамките за катерене са проектирани да се използват години наред, но повечето търговци на дребно никога не обмислят структурната цялост на щангите в дългосрочен план. Това е важен фактор за това колко безопасно ще бъде вашето дете и до каква възраст детето ви може да продължи безопасно да използва своя Pikler. 

За съжаление, на пазара има други марки, които не спазват тези стандарти и продължат да съществуват такива продукти с по-ниско качество, заливащи пазара. Способността за носене на тегло зависи от много, много фактори, включително, но не само, вида и плътността на използвания дървен материал, специфичните видове винтове и дори как се използват тези винтове. Диаметърът на профилите за катерене потенциално може да създаде значителен проблем със здравината. Разстоянието между тези профили също е много важно, така че да не пропадне или да не се заклещи главата на детето ви. Чрез тези основни примери можете да започнете да виждате, че макар че мнозина могат да „изглеждат еднакви“, те често са коренно различни. Широчината и височината са две други важни съображения, които трябва да се вземат предвид. В идеалния случай ще искате да намерите Pikler, който е под 1 метър височина. Това гарантира, че ако вашето малко дете падне, няма да бъде наранено. Широчина 65-80см е идеалния размер, за да се гарантира, че детето ви има достатъчно място за безопасно изкачване нагоре и надолу. Повечето от тях са проектирани в рамките на тези насоки, но някои не са.  

Всеки, който има такъв Модифициращ се Пиклер триъгълник, казва, че си заслужава!

Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне при вашето пътуване с Модифициращия се триъгълник на Pikler. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас по всяко време. 

Ако откриете това полезно, моля, споделете и разгледайте другите ни свързани статии!