Празнувайте Деня на детето – Винаги има дете във вас!

Какво ви идва на ум, когато говорим за деца или детство?

Невинността, пакостите, игрите, битките или просто отивате и се гледате в огледалото. Какво правите? Липсва ли ви да бъдете малкото дете, което може да играе, да скача, да пее на глас или да танцува под дъжда??? На повечето от нас им липсва да сме деца. Този Ден на детето нека отпразнуваме отдавна изгубеното детство. Смятаме, че сме пораснали и сега няма място за същата стара лудост. Започваме да се съобразяваме с действията си и това бавно се прокрадва в поведението ни с течение на времето. Предлагаме ви да се оставите на ръба на този 1-ви юни. Това може да звучи непрактично, но би върнало жизнеността в душата ви, която сте оставили под гънките на времето. Всяка година на 1-ви юни всички си спомняме един и същи ден, когато ни раздаваха бонбони в училище, допълнителните занимания, игрите и адски много неща, които сега ни липсват.

Този ден на детето, позволете на детето в себе си да излезе! Нека това дете диша този 1-ви юни.  Има толкова много неща, които можете да направите за себе си. Правете това, което сте харесвали в детството си. Например, рисуване, наслаждаване на люлки, бягане, танци или ядене на шоколадови бонбони. Правете всичко, за което някога са ви се карали. Раздайте няколко подаръка за деня на детето сред всички деца, живеещи във вашето семейство и квартал, това ще ви накара да се насладите отново на онази стара изчезнала усмивка и блясък в очите. Преживейте тези моменти, като правите неща, които сега ви липсват, когато сте възрастни.

Купете си билет за увеселителен парк. Повеселете се. Качете се на люлките, от които някога сте се страхували и от които по гръбнака ви побиват тръпки. Опитайте изстрели с пистолет и вижте колко балона все още можете да спукате. Заложете на плюшеното мече с приятел. Вижте кой печели. Отпразнувайте победата със сладолед.

Рисувайте. Всички обичахме да рисуваме. Оцветявайте. Химикалки за скици, пастели, водни бои и толкова много други неща, които преди разкриваха нашата творческа страна. Книгата за рисуване ни беше любимата в чантата. Вземете няколко пастели, молив, гумичка и плосък лист хартия. Вижте дали все още можете да рисувате толкова красиво.

Позвънете на вратата на съседа и бягайте. Това беше една от най-големите пакости, които всички ние трябва да сме правили в детството си. Нека го направим отново. Тогава беше толкова забавно и щеше да е забавно дори сега. Досадно е за вашия съсед, но е Ден на детето! Позвънете на вратата на апартамента на съсед и бягайте!

Откраднете цвете от нечия градина. Всяка сутрин крадяхме розите за нашия любим учител. Направете го сега, за себе си. Откъснете цвете и избягайте, преди градинарят да ви намери.

Правете физиономии на някого. Всяко дете го прави. Вие можете също да го направите. Някой във вашия офис (не вашият шеф; от съображения за безопасност) или в квартала или някой в ​​автобуса или метрото. Направете зрителен контакт с този човек и изведнъж му направете грозна физиономия. Вижте как той/тя се учудва на поведението ви.

Нека си мислят каквото и да е! Бъдете щастливи по детски!